Porodice tri plus na sastanku s načelnikom Općine Bužim – najavljena podrška višečlanim porodicama

Porodice tri plus na sastanku s načelnikom Općine Bužim – najavljena podrška višečlanim porodicama
▪️Predstavnici Udruženja “Porodice tri plus” održali su sastanak s načelnikom Općine Bužim Mersudinom Nanićem, na kome su prisustvovali bužimski roditelji – aktivisti Udruženja.
Predstavljanjem inicijativa za podršku porodicama s troje ili više djece, doneseni su zaključci da se krene sa značajnijom podrškom višečlanim porodicama na području ove Općine.
▪️Inicijative se prvenstveno odnose na pogodnosti u obrazovanju djece iz ovih porodica, zatim jačanju privredne i poljoprivredne podrške roditeljima koji se bave ovim djelatnostima, kao i druge mjere podrške.
Također, načelnik Nanić je izrazio podršku najavljenim sportskim aktivnostima u kojima Udruženje animira sportske klubove da omoguće posebne pogodnosti za djecu iz ovih porodica.
Općina Bužim je najmlađa općina u BiH i ujedno s pozitivnim prirodnim priraštajem, ali statistike pokazuju da se ipak iz godine u godinu stopa nataliteta i u ovoj Općini smanjuje. Zato, raduje pozitivan stav načelnika Nanića i pomoćnice općinskog načelnika Elvire Muratović, prema mjerama koje smo predložili.
Zbog toga ubrzo očekujemo da će Bužim postati primjer dobre prakse drugim općinama u Bosanskoj Krajini kada su u pitanu pronatalitetne politike kroz podršku višečlanim porodicama.
▪️Nastavljamo sa zagovaranjem snažne podrške porodičnim politikama u USK ali i cijeloj FBiH.