Održan sastanak s predstavnicima Islamske zajednice u BiH

Porodice tri plus održale su sastanak sa direktorom Uprave za vanjske poslove, Muhamedom Jusićem, i voditeljicom Odjela za saradnju s državnim institucijama i nevladinim organizacijama, Medinom Muhmedović-Mulalić.
Sastanku su ispred Udruženja prisustvovali prof.dr. Vildana Pleh, predsjednik Skupštine Udruženja, prof.dr. Nedžad Prazina i predsjednik Udruženja Mustafa Vlahovljak.
S ciljem demografskog očuvanja našega društva, na sastanku su razmatrani potencijalni oblici saradnje Udruženja i IZ, kojima bi se pružila zajednička podrška svim porodicama u BiH, s akcentom na porodice s troje ili više djece.
Zadovoljstvo nam je da možemo kazati da će porodična politika kao i afirmacija roditeljstva biti osnaženi kapacitetima kojima raspolaže ova vjerska institucija.
Udruženje će pripremiti prijedloge porodičnih pronatalitetnih mjera podrške porodicama s troje i više djece. Tematski okviri prijedloga bit će iz domena odgojno-obrazovnih i drugih segmenata koji su u nadležnosti institucija Islamske zajednice.
U konačnici, kako smo do sada kazali mnogo puta – samo zajedno možemo otkloniti prepreke koje stoje na putu budućnosti naše djece. 🇧🇦