Gradonačelnik i službe Grada Lukavca najavljuju usvajanje mjera podrške za porodice s troje ili više djece

Gradonačelnik i službe Grada Lukavca najavljuju usvajanje mjera podrške za porodice s troje ili više djece.
U sklopu aktivnosti predlaganja mjera lokalnim zajednicama kojima bi se trebala osigurati podrška porodicama s troje ili više djece, Udruženje se gradonačelniku Grada Lukavac obratilo zvaničnim dopisom koji sadrži Prijedlog inicijativa u vidu seta pronatalitetnih mjera.
Raduje nas pozitivan odgovor gradonačelnika Edina Delića i predstavnika Gradske službe, u kojem nas obavještavaju da će uvažiti tri naša prijedloga:
Uvećanje naknada za novorođeno treće i svako sljedeće dijete.
Uvećanje stipendija za djecu iz porodica tri plus.
Omogućavanje prava na stipendiju za dvoje djece iz višečlanih porodica ako konkursom ispunjavaju propisane uslove.
Želimo spomenuti da je Grad Lukavac već preduzimao određene mjere podrške ovim porodicama, ali se usvajanjem novih mjera pruža snažnija podrška kako višečlanim porodicama, tako i porastu nataliteta, s ciljem podrške roditeljstvu i očuvanju našega društva.
Uvažavanje naših prijedloga, putem jednog dopisa s inicijativama, ukazuje na veliko razumijevanje predstavnika ove lokalne zajednice kada je u pitanju porodica i poboljšanje demografske slike.
Svojim interesom i podrškom za bolju budućnost našega društva, Lukavac predstavlja pozitivan primjer drugim gradskim upravama.
Očekujemo od ostalih lokalnih zajednica, koje to do sada nisu uradile, da, shodno mogućnostima, već početkom ove godine razmotre usvajanje snažnijih mjera podrške porodicama, a posebno višečlanim porodicama, jer: NATALITET JE PRIORITET!