Porodična 3 plus kartica – najveći pronatalitetni projekat u FBiH

Danas je u Sarajevu održana press-konferencija na kojoj je predstavljen najveći projekat Udruženja Porodice tri plus – “Porodična 3 plus kartica”, koja ujedno predstavlja i najveći pronatalitetni projekat u Bosni i Hercegovini. Na konferenciji su se novinarima obratili Mustafa Vlahovljak, Predsjednik udruženja Porodice tri plus, iz sektora privrede Damir Neimarlija i iz sektora sporta Samir Šarić.

Udruženje je predstavilo prvih sto društveno odgovornih kompanija i sportskih društava koji su se kao „Prijatelji porodice“ priključili projektu, omogućivši besplatne usluge, posebne popuste i druge pogodnosti za višečlane porodice u Federaciji Bosne i Hercegovine. Prvi partneri Udruženja dolaze iz sportskog, obrazovnog i zdravstvenog sektora, zajedno s mnogim privrednim subjektima (trgovine tehničke opreme, odjeće, restorani, saloni namještaja, i drugi). Porodična 3 plus kartica predstavlja društveno priznanje kojim se daje na značaju najhrabrijima koji se u današnjem vremenu demografske katastrofe koja pogađa Bosnu i Hercegovinu i pada nataliteta na najefikasniji način bore za jačanje i širenje porodica, a samim time i opstanak naše države Bosne i Hercegovine.

“Prvi društveni i poslovni subjekti su se već priključili te očekujemo da će u kratkom periodu projekat biti prepoznat od strane svih sektora, koji će se masovno uključiti u podršku Porodične 3 + kartice. Sigurni smo da će se putem ove kartice jedna porodica moći uštediti i do nekoliko hiljada KM godišnje. Nadamo se da će Porodična 3+ kartica ovim porodicama donijeti radost, ponos i društveno priznanje, a svim subjektima poticaj za saradnjom jer sada imamo šansu udruženog pomaganja porodice i šire društvene zajednice. Čestitam porodicama – korisnicima Kartice, a sve subjekte u FBiH još jedanput pozivamo da se priključe ovome velikom i jedinstvenom pronatalitetnom programu.” – rekao je predsjednik “Porodica tri plus” Mustafa Vlahovljak.

Pravo na karticu imaju sve porodice na prostoru FBiH koje imaju troje ili više djece do 27 godina starosti. Informacije o načinu aplikacije za karticu kao i o našim partnerima i različitim pogodnostima i popustima koji se pomoću kartice ostvaruju, mogu se pronaći na internet stranici, kao i na društvenim mrežama Udruženja.

U vrijeme održavanja press konferencije organizovana je i podjela Porodične 3 plus kartice, gdje su roditelji koji su podnijeli aplikaciju preuzeli svoje kartice kako bi počeli uživati u pogodnostima koje su nam omogućili naši partneri.