Besplatni treninzi i treninzi s velikim popustima za djecu višečlanih porodica u Kantonu Sarajevo

 

Udruženje „Porodice tri plus“ pokrenule su veliki pronatalitetni program „Sportski klubovi – prijatelji porodice“ u okviru kojeg su za kratko vrijeme potpisani sporazumi s veliki brojem sportskih klubova, a sve s ciljem podrške porodicama s troje ili više djece i doprinosa u očuvanju nataliteta u našoj domovini.

“Brojni sportski klubovi stavili su na raspolaganje svoje kapacitete, dajući do sada neviđene pogodnosti za djecu iz višečlanih porodica. Inspirativno je koliko su klubovi humano i bezrezervno pristupili ovom projektu, odričući se profita i osiguravajući u najvećem broju slučajeva besplatno treniranje svakom djetetu iz višečlanih porodica. Roditeljima s troje i više djece na ovaj način omogućene su značajne uštede, a mnogima koji nisu bili u mogućnosti data je prilika da svojoj djeci pruže uvjete za sportsku aktivnost i fizički razvoj.

Ponosni smo zbog odaziva velikog broja sportskih klubova, na čemu im se ovim putem još jednom najiskrenije zahvaljujemo.Do sada je osigurano preko 100 punktova za besplatno treniranje različitih sportova. Uključeno je skoro 1000 djece. Pogodnosti se realizuju putem “Porodične tri plus kartice” koje izdaje Udruženje i besplatna je za sve roditelje.Osim finansijske olakšice, višečlane porodice na ovaj način dobijaju i društveno priznanje za svoj veliki doprinos široj zajednici. Koristimo priliku da pozovemo sve društvene subjekte koji su u mogućnosti da se priključe ovoj inicijativi, kako bi program mogao zaživjeti u cijeloj BiH.” – istakli su iz “Porodica tri plus”.